Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Teremts egyensúlyt az életedben!

2022.04.05

 

 96526928_3078473498870479_8788674565715787776_n.jpg

 

A cikk témája, a gondolataim, az egyensúly köré épülnek fel. Életünk minden részén fontos, hogy hasonló energiákat kapjon minden terület, így az ember, a lélek, harmóniában érezheti magát.

 

Most a spiritualitás és az anyagi világ közötti egyensúlyról szólok, saját véleményem osztom meg veled.

 

Mi is az egyensúly, mit is értek én, alatta?

 

Elindult egy hullám pár éve, egyre többen foglalkoznak ezotériával, sokan lépnek spirituális útra, kezdenek tanulmányokba, vagy csak megszaporodnak a megtapasztalások.

A fizikai valóság és a fény világa annyira más rezgés, más energia. Ezt érezzük, tudjuk, látjuk, tapasztaljuk.

 

A lélek igazi valója az, s bizony a lelkünk emlékszik………………emlékszik a fényre, a végtelen biztonságra és szeretetre, a Teremtő közelségére…………..

Csodálkoznunk kell-e azon, hogy amikor az utunkon ahhoz hasonló energiákat kapunk, élünk át, akkor vonzódni kezdünk a másik világhoz? Nem kell, szerintem….. J

A feladatunk viszont hatalmas. Van anyagi testünk, fizikai életünk, a fizikai síkon. S van a lelkünknek egy másik élete, a lélek útja, a szeretet esszenciája, a fény és tisztaság, vagy akár az angyalok minősége.

 

Hogyan találjuk meg a kettő közötti egyensúlyt? Mennyire éljünk „más” életet, bevállaljuk-e az életben, a hétköznapokban, hitünket, eszméinket?

 

Nagy bölcsesség kell ahhoz, hogy boldoguljunk a fizikai életben, munka, család, problémák, anyagiak, megfelelés, elvárások, csekkek, párkapcsolati gondok…….sorolhatnám.

Nem kevesebb bölcsesség kell ahhoz is, hogy az angyalok, a lelki élet, a meditációk, az elcsendesülés, a szeretet, a segíteni akarás, a gyógyítás is elég időt és energiát kapjon.

A kettő egyensúlya lenne a cél. A teljes anyaghoz, földhöz ragadt ember, ego, test nem jó megoldás. A teljesen elszállt, elrugaszkodott ember, lélek sem az igazi, itt a háromdimenziós világban.

 

Az egyensúly talán az, hogy fele-fele arányban fordítunk figyelmet mindkét területre?

Szerintem nem biztos………….

 

Véleményem szerint a lélek-test egységének kell megtalálnia azt az arányt, amit ebben a földi életében a legjobbnak vél, amely arányban a legjobban és legtöbbet fejlődni tud. A lényeg, a szélsőségek nélküli EGYSÉG.

 

Ez egyénenként, emberenként, lelkenként más és más lehet, s tudnunk kell, hogy neki biztosan az a jó, ha nekem nem is az…….

 

Ehhez kell nagy bölcsesség, nemes lelkűség, elfogadási és megbocsátási erény.

Minden lélek útja más, mint az összes többié. Lehetnek hasonlóságok, de ugyanaz sohasem.

 

A cél azonos: visszatalálni a Forráshoz, Istenhez, a Végtelen Szeretethez, a Fényhez.

Engedjük meg önmagunknak és másoknak is, hogy célját a maga módján, a maga útján érje el, tudva, hogy Ott, Együtt, az Ő közelségében EGYSÉG leszünk, mi, mindannyian…..

 

Kérlek téged, bölcs lélek, élj és hagyj másokat is a maguk módján élni……haladj, s hagyj másokat is a saját útjukon haladni………szeress, s hagyj másokat is szeretni, saját lélekminőségük szintjén…………

 

Szécsi Ildikó

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!

67294500_2472660876118414_1671394653611491328_n.jpg