Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy különleges karácsony előtörténete. Thaiföldi utazás - útinapló 0. fejezet

2018.12.12

Egy különleges karácsony előtörténete

 

Egy különleges karácsonyvárás és különleges karácsony elé nézünk.

A sors, az élet, s legfőképpen kedves barátunk, egy páratlan lehetőséggel ajándékozott meg minket. 3 hétre vendégségbe hívott magához, Thaiföldre. Ő most kint él, s megkért minket, a téli szünetben vigyük ki két kiskorú gyermekét hozzá, Katika barátnőnkkel együtt.

Nagyon gyorsan kellett döntenünk, hogy vállaljuk-e a nagy felelősséggel járó hosszú utat.

Úgy éreztük, hogy az élet által felkínált lehetőséggel élünk, és elvállaljuk a feladatot.

 

thaifold_utazas_phuket_obol.jpg

 

A döntés nem volt könnyű. Bármennyire is csábító volt az ajánlat, sok minden szólt mellette, de ellene is.

Természetesen mellette az, szólt, hogy olyan helyre utazhatunk el, ahová magunktól, önerőből talán sosem jutottunk/juthattunk volna el. Támogatta az utazást a napfény, a víz, az egzotikus környezet, a kíváncsiság, az idegen kultúra megismerése, betekintés az ottani világba. A belső érzés azt súgta, nem mehetünk el a lehetőség mellett.

Az út ellen is voltak érvek. Zsófi unokánk első karácsonya…..Minden karácsonyt a gyerekeim születése óta nálunk, családi körben töltöttünk. Már harminc éve így….Én mindig készültem, díszítettem a lakást, megteremtettem az ünnepi hangulatot. Főztünk, ünnepi vacsorával vártuk a családot. A szenteste mindig nálunk volt, örömteli, vidám, ajándékozással, az együttlét szeretetteljes örömével.

Szóval az, hogy most ez más lesz, lelki teherként mindenképp rám nehezedett.

Mindkettőnk munkája is elgondolkozásra késztetett, hiszen dolgoznunk: Kell. Ezt végül úgy oldottuk meg, hogy utolsó percig dolgoztunk, internetről pedig bárhonnan tudunk. Az ékszeres csoportunkat is így tudjuk napi szinten figyelni, rendezni. Zsolt a pácienseket áttette januárra, a klubot, hangfürdőt téli szünetre küldtük. J

A lányaimmal is megbeszéltük a lehetőséget, ők támogattak minket abban, hogy menjünk, hiszen kivételes a lehetőség. Mindent egybevetve, mérlegelve, az út mellett döntöttünk. Elfogadtuk az egyedülálló lehetőséget.  A lányok költöznek be a házba, míg nem leszünk otthon és felajánlottak minden más segítséget is, ami megkönnyíti a dolgokat.

 

nagy-buddha-phuket-utazas.jpg

 

A költségek döntő részét a barátunk állja, így tényleg kivételes helyzetet hozott elénk a sors, mellyel döntésünk alapján: élünk.

S elkezdődött a lelki és fizikai felkészülés az útra….

Úgy éreztem, naplót fogok írni, egyrészt azért, hogy önmagunknak és a családnak, barátoknak folyamatosan beszámoljunk a szerzett élményekről, benyomásokról, érzésekről, hogylétünkről. Másrészt eldöntöttem, hogy akár a távolabbi ismerősöknek is szívesen átadunk élményeket, s talán mások, akár a face ismerősök is szívesen veszik beszámolókat, a fényképeket. Harmadsorban önmagunknak is pontos és részletes útirajz, mely örökre megmarad.

S a nagy kaland elkezdődött…..hamarosan olvashatod az út első napjainak beszámolóit….

 

Szécsi Ildikó

Hajdúszoboszló, 2016. 12. 12.

 

A cikket, a tartalmat elviheted, de csakis a forrás, a weboldal megjelölésével, kitől, honnan hoztad, a tartalmon nem változtathatsz!