Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gyógyulás útja

2012.01.23

Lélek.JPG

A gyógyulás útja

 

Manapság a gyógyítás területén alapjaiban a legtöbbet a gyógyszerek folyamatos szedésével próbálnak meg elérni. A környezetünkből kapott visszaigazolások azt mutatják, hogy ha valaki megbetegszik annak a következőket mondja az orvos. Tisztelt uram, vagy hölgyem önnek ezt a gyógyszert élete végéig szednie kell. El kell gondolkodni ezen a gondolaton. Milyen gyógyító tevékenység az, ami nem képes meggyógyítani az emberiséget a betegségekből, hanem élete végéig gyógyszerek szedésére kényszeríti. Ha körülnézünk az ismeretségi körünkben, akkor ez a tendencia jól megfigyelhető. Kevesen vannak azok az orvosok, akik alternatív gyógymódok segítségével és a probléma felkutatásával és oldásával gyógyítják a betegeiket. De ez érthető is, és természetes az ö értelmezésükben, hiszen ha az emberek meggyógyulnak, és egészségesek lesznek akkor nekik nemigen lesz munkájuk így sokkal kevesebb orvosra lenne szükség. De lépjünk tovább.

 

A pszichoterápia a gyógyításnak egy olyan területe, ahol a gyógyító vagy terapeuta a paciens lelkével foglalkozik, és azt kutatja, keresi hol, és honnan indulnak ki a fizikai test betegségei. Sokan foglalkoznak már ezzel és könyveket is írtak belőle, hogy a lelki problémák a fizikai testben hol és milyen betegségeket teremtenek meg. Ha figyelembe vesszük ezeket a felismeréseket és így közelítjük meg a betegségeket, hamar rá jövünk arra mit hol rontottunk el ebben az életünkben. Ha megtaláljuk a probléma, félelem  gyökereit és oldjuk azokat, akkor ha nem is azonnal de elindul egy öngyógyító folyamat a fizikai testünkben és rövid időn belül le tehetjük a gyógyszereket. Így visszatér az egészségünk is és nem mellékesen több pénz marad a zsebünkben, ami a mostani időkben nem éppen elhanyagolható dolog. Sokan vannak, akik azért nem akarnak változtatni a saját problémáikon, mert félnek attól mi lesz, ha meggyógyulnak. Kinek fognak ezek után panaszkodni, hogy itt fáj, meg ott fáj. Lehet, ők úgy vannak vele, ha egészségesen élik az életüket, akkor nem lesznek olyanok akik meghallgatják őket és így magukra maradnak. Én viszont azt vallom, ha egészséges vagy, akkor sokkal több ismeretséget tudsz magadnak, mint betegen. A beteg ember többnyire hasonlóan beteg emberek társaságát keresi (hiszen a hasonló a hasonlót vonzza el alapján maga köré gyűjti a beteg embereket). Nem elhanyagolható az a gondolat sem, hogy mennyi időt töltünk az életünkben orvosi várótermekben. Sok embertársunk mindennapi elfoglatságnak tudja be, és ott beszéli meg a gondjait, bajait a betegtársaival.

Visszatérve a pszichoterápiához fontosnak tartanám, hogy minden ember akinek akár lelki, vagy testi problémái vannak legalább egyszer találkozzanak olyan gyógyítókkal akik ezen elvek alapján gyógyítanak.

 

Biztosan hallottatok már arról, hogy a szeretet a legerősebb és legnagyobb energia, amelynek a segítségével minden megváltozhat körülöttünk. Ha képesek vagyunk arra, hogy mindenkit elfogadjunk olyannak amilyen és tudjuk szeretni elvárások nélkül, akkor hamarosan megváltozik a saját életünk. Persze nem úgy hogy a körülöttünk élő embereket változtatjuk meg, hanem ahogy változunk mi magunk úgy fognak változni a körülöttünk lévő emberek is. És ehhez semmi mást nem kellett tennünk csak magunkat megváltoztatni. A gondolkodásunkat pozitívvá alakítani és a számunkra úgy tűnő negatív energiákat átalakítani pozitívvá. És ezek után már nem kell mást tennünk csak szeretni mindenkit.

Nézzetek szét a világban hány követője van a szeretet energiáinak ( Teréz anya, Sry Chinmoy, Sai Baba, stb). Ha az ő példájukat követjük teljesen megváltozik az életünk, és magunk is jobb emberekké válunk.

 

-Bodacz-